Friday, June 22, 2012

Reunion

***
Sabtu lepas, Alkisah dan rakan rakan gathering kat rumah Syiman, beliau adalah tokan rumah sewa kampung baru zaman kitaorang degree dulu.

Setelah sessi berbincang di facebook, akhirnya kitaorang bersetuju untuk berjumpa a.k.a reunion dirumahnya.

Main dish kitaorang adalah Nasi Ayam yang disediakan oleh tuan rumah sendiri. Kawan kawan lain hanya bawa side dishes, ala ala pot luck gitu..

Isteri mithali sedang menyenduk nasi kepada si suaminya yang berbaju hijau.
Turn gegurl plak setelah si suami makan
Abe Gbum bermain dengan Sofea
Sofea,Alia dan Darwish sedang bermain

Dulu zaman bapa bapa diorang bujang, bapa bapa diorang ni suka main game sama sama, counter strike, command and conquer dan winning eleven. 

Sekarang anak sendiri plak amik turn bermain bersama sama dengan anak anak rakan yang lain.Seronok rasanya, bila dah kahwin dan ada anak, lepas tu tengok diorang main sama sama. Depa ni sebaya plak tu. Nanti, bila dah besar, masuk Universiti yang sama macam bapa bapa dia plak kay... 

Mama fea pun nak interframe
Tak sangka masa reunion tu, adalah hari bapa, so kitaorang celebrate la sekali..
Inilah bapa bapa Gang Kg. Baru
Alkisah dan keluarga
Naser dan keluarga
Rizal dan keluarga
Syiman dan keluarga
G-bum dan keluarga
Gang gang isteri pada Gang Kg Baru.
Pasangan romantik G-Bum & Qiah
Ni plak pasangan gedik

Ini sajalah cerita kitaorang semasa reunion baru baru ni. So lepas ni kemungkinan besar reunion dekat rumah Alkisah plak. 

Tunggu.....
***

2 comments:

keli menari said...

Tolak ketepi pasangan gedik.Haha

Al Kisah said...

keli: mana leh tolak tepi... kena tolak ke tengah.. :P