Friday, June 8, 2012

Go Genting

***

Minggu lepas hari Selasa, Alkisah cuti dan My Wife belum start kerja kat tempat baru. Kitaorang anak beranak pergi ke Genting Highland.

Hujan renyai renyai membasahi bumi pada awal pagi tu. My Wife terjaga dari tidur. Dia menjenguk tingkap diluar dan seminit selepas itu, my wife bersuara, "Yang, jom pergi Genting".

Alkisah yang masih dalam keadaan mamai, memerhatikan jam di dinding, lalu Alkisah membalas "Jom".

Simple Mimple Sweet and Speedy. (pergi tanpa plan selalunya menjadi)
{andai kata plan next month baru nak pergi. Hurmm kadang kadang mesti postponed punya}

Kitaorang bertolak dari rumah kira kira jam 9.30 pagi. Hujan mulai reda di sekitar Kuala Lumpur tapi cuaca masih mendung membuatkan perjalanan kitaorang sejuk hingga ke puncak. Kabus tebal seakan akan cerita Silent Hills seakan akan menyambut kedatangan Alkisah sekeluarga.

Bila dah sampai dekat puncak, benda pertama Alkisah buat adalah mamam. Dah la tak breakfast pagi tu, so sampai pun dalam pukul 11.30pg. So Alkisah lunch terus kat Genting.


Sofea macam biasa, kena mamam bubur yang dibekal oleh My Wife. Alkisah and My Wife just mamam Nasi Goreng Nenas dan Nasi Goreng Biasa.


Itulah, bila dah mamam, Si Sofea nie boleh plak nak Puu Puu. So kitaorang terpaksa cari baby care room.

Lepas settle kasi cuci Sofea, baru kitaorang pusing pusing dalam Indoor Theme Park.

1st Ride kitaorang naik adalah Rio Float, pertamax kali Alkisah naik benda nie. Hehe.. Zaman berchinta dulu tak teringin pun naik benda nie, tapi bila ada ada baby, rasa macam Fun.

Sofea apa lagi, sengih la dia.

Lepas tu, kitaorang tengok kat luar berkabus. Apa lagi, terus kitaorang rush pergi lepak kat luar depan Flying Coster.

Sofea blurr blurr tengok kabus

Sambil lepak lepak melayan kabus dan menyusu. Boleh plak si Sofea nie tidoq. Seronok tidoq dalam keadaan sejuk gamaknya.

Sofea tidoq, Mak dia plak pekena Ais Krim

Alkisah nak juga pusing pusing kat Theme Park Outdoor,  tapi terasa rugi, sebab kitaorang tak boleh naik ride sebab ada Sofea. Takkan nak tinggal sorang sorang kan. Huhu.

Jadi kitorang masuk balik indoor, then naik Reindeer Cruiser.

Tapi apakan daya, si Sofea masih tidoq.


Dalam masa tengah naik ride tu, Sofea tersedar dari tidurnya then buat muka cuteee + blurrr..


Sekejap je bluurr dia.. lepas beberapa minit, mula la dia nak grap camera Alkisah.


Ok cukup cukup moh kita pi Taman kat luar plak.. Ohyeahh..


Inilah kisah kitaorang anak beranak di Genting.

Ok next trip Cameron Highland

***

5 comments:

Mya said...

lama tak g sana! nak g jugak!

ellynadyra said...

lama tak ke genting.....dlm keadaan cuaca cam ni bagus pi genting kan, sejuk sket

shark said...

salam kenal dari saya :)

MISS Z BERCELOTEH said...

betul tu... jalan tnpa plan msti menjadi.. kalau plan kdg2 tak jadi huhuhu... comel je sofea tu... ngan gigi dia tu lagi hehehe ...

Al Kisah said...

mya: pergi la untuk naik ride and layan sejuk.

ellynadyra: tau tak pa.. p time lepas hujan..

shark: salam kenal ghak

miss z: yeza tau tak pa..